07787 427 056
mooninteriors@hotmail.com

Bouverie Project

This project involved the redecoration of an apartment within a Victorian school conversion on the Kent coast. The brief was to replace the oppressive purple walls, brown carpets and black furniture with a light, airy, relaxed but elegant look and feel.  

The apartment had two good sized bedrooms but the living space was quite limited and structural changes were not possible as the apartment was situated within a conservation area. It was decided that, as the owner was more likely to have people visit for meals than to stay over, the second bedroom would instead be used as a dining room which could double up as a sewing room when not in use for entertaining. 

It was also agreed there should be a nod to the apartment’s lovely location, close to a promenade overlooking the English Channel, and inspiration for the colour palette came from a large coastal artwork with shades of grey, sand, sea blue/green and blush pink.  Existing dark furniture was painted in pale neutral shades, fabric from a pair of curtains from a previous property was re-used to create a roman blind and matching seat covers in the dining room and white wooden shutters were installed in the kitchen and bathroom to manage the bright sunshine that streams through the large sash windows on that side of the property.