07787 427 056
mooninteriors@hotmail.com

Shorncliffe Project

This on-going project involved the re-configuration of a 1930s three bedroom semi-detached property with dated décor, into a comfortable and more spacious feeling four bedroom home with an open plan kitchen, sitting and dining area.

With a restrained budget, it was decided to work with the existing footprint of the building, utilising an extension that was already in place and the large attic space.  Internal walls were removed to bring together the kitchen, sitting room, dining extension and coal shed, as one open plan space. As the budget didn’t allow for widening the opening to the existing extension, a small additional opening was created to enhance the sense of space and light and the view to the garden at minimal cost. A small bedroom and upstairs loo were knocked together to create a family bathroom with large walk-in shower and freestanding bath and the tiny existing bathroom was converted into a dressing room. A downstairs loo was created under the stairs and two additional bedrooms and a further bathroom are due to be created within the large attic space.

A further challenge was creating a cohesive look throughout the property using existing furniture and artwork from two separate households. A palette of varied soft greys, white and charcoal was used throughout, with pops of pink, blue and green to add colour and interest. To further stretch the limited budget, several items were re-imagined; old kitchen wall cupboards became a peninsular unit, old granite worktops were used to create a hard-wearing hearth for the newly opened fireplace and an antique dining room sideboard transformed into a bathroom vanity unit.